Co-Medic Geselecteerd voor CrossCare 2.0

Co-Medic Geselecteerd voor CrossCare 2.0

We zijn verheugd mee te delen dat Co-Medic is geselecteerd voor het CrossCare 2.0-project. Gedurende dit project zal Co-Medic getest worden in een Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuin. In Vlaanderen werkt Co-Medic nauw samen met de Eerstelijnszone Brugge en POM West-Vlaanderen naar een pilootproject in een tiental Brugse eerstelijnspraktijken. Via deze samenwerking verwachten we de meerwaarde van Co-Medic voor de eerstelijnspraktijk aan te tonen. In Nederland zal Co-Medic samen met CIC West-Brabant een diepgaande marktverkenning uitvoeren om haar potentieel op de Nederlandse markt beter in kaart te brengen.

We kijken uit naar de impact dat dit project zal hebben op de gezondheidszorg in de grensregio en zijn toegewijd om onze missie voort te zetten: het leveren van efficiënte data-oplossingen voor een meer efficiënte en effectieve eerstelijnsgezondheidszorg.

Dit project ontvangt financiële steun van de Europese Unie (Interreg) en de Nederlandse Rijksoverheid.

Over CrossCare 2.0

Europa ondersteunt via CrossCare 2.0 acht Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen voor de ontwikkeling van nieuwe zorginnovaties. Het is de opvolger van het succesvolle CrossCare-project (2016-2021) waar 30 zorginnovaties ondersteund werden in Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen.

Enerzijds kunnen bedrijven/zorgorganisaties die innovaties ontwikkelen financiële steun uit het ‘CrossCare-innovatiefonds’ ontvangen. Deze steun kan oplopen tot €100.000 per organisatie. Anderzijds ondersteunen zorgproeftuinen langs beide zijden van de grens de geselecteerde bedrijven/zorgorganisaties ook door innovaties te demonstreren/testen/evalueren met eindgebruikers. De zorgproeftuinen zijn expert in cocreatie en live testen met zorggebruikers en zorgprofessionals in hun eigen leef- en werkomgeving. Zij stellen die expertise in dit project gratis ter beschikking.

Bekijk de projectpagina van CrossCare 2.0

Partner logos